A “BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum” egy tudományos, oktató kiállítás, ami mintegy 200 preparált szervet és egész testet mutat be az érdeklődők számára, melyek mindegyike úgynevezett „plasztinációs” eljárással lett megőrizve az utókor számára.

A kiállítás segítségével betekintést nyerünk a bőrünk alá, feltárva saját testünk felépítését és összetettségét. Ahelyett, hogy utánzatokat sorakoztatnánk fel, a Bodies 2.0 kiállítás valódi, egykor élő emberi testeket és szerveket mutat be, ezáltal a látogatók elsőkézből tekinthetik meg azt, ami általában csak doktorok és tudósok „kiváltsága”.

A BODIES 2.0 kiállítás célja, hogy a látogató még mélyebben megérthesse saját testének működését, melynek okán felértékelődik a test egészségének megőrzése.

A folyamat során a szövetekből kivonják a vizet és a zsírt, majd azokat különböző polimerekkel helyettesítik, mint például szilikon, epoxi vagy polisztirol-kopolimer.

Fixálás
Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a testet bebalzsamozzák, általában egy formaldehid oldatban a bomlás megállítása végett.

Dehidratálás
A szükséges boncolási folyamatok után a testet acetonfürdőbe helyezik. Jeges körülmények között az aceton kivonja az összes vizet a szervezetből és átveszi helyét a sejtekben.

Harmadik lépésként a testet folyékony polimerbe helyezik, mint például szilikon gumi, poliészter vagy epoxi gyanta. Vákuum környezetben az aceton felforr, elpárolog és kivonja magával a polimert folyékony műanyagot hagyva a sejtekben.

A műanyagot utána kezelni kell gázzal, hővel vagy UV fénnyel, hogy az megkeményedjen. A minta lehet bármi egy teljes emberi testtől kezdve egy állat apró testrészéig.

Általános     Üzletpolitika     Cookie

Lorem maecenas id erat felis mauris. Eleifend rutrum praesent odio nibh semper luctus accumsan feugiat cras. Ultrices etiam faucibus facilisi vitae, tincidunt. Tortor in aliquet vulputate pulvinar. Nunc nec felis facilisis egestas. Et ultrices tristique eu ut volutpat tincidunt. Elementum convallis aliquet volutpat, scelerisque. Est nisl, venenatis enim tristique aliquam.
© 2020 Bodies 2.0 Kiállítás – Budapest. Minden jog fenntartva.

BODIES 2.0

ÚJRANYITÁS - Szeptember 4-én ismét feltárulnak az emberi test titkai

Közlemény

Tisztelt Érdeklődők!
Sajnálattal közöljük, hogy kiállításunk a hatályos kormányintézkedéseknek eleget téve átmenetileg bezárt. 
Reméljük, hogy hamarosan újra megnyithatjuk kiállításunkat és ismét elkápráztathatja a látogatókat a BODIES kiállítás lélegzetelállító tárlata!

A bezárás tartama alatt érvényes jegyek az újranyitást követően érvényesek lesznek külön időpont foglalás nélkül. A jegyek visszaváltásával kapcsolatban keressenek minket az info@bodies-kiallitas.hu e-mail címen.

Üdvözlettel: A BODIES kiállítás csapatav