Az orvoslás emlékei a Magyar Nemzeti Múzeum - Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár gyűjteményéből

A Magyar Nemzeti Múzeum – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár, népszerű nevén a SOM, a betegségek, a gyógyítás és a test történetével kapcsolatos eszközöket, dokumentumokat és műalkotásokat gyűjti, kutatja és értelmezi. „Képek a gyógyítás múltjából” című állandó kiállításának vezérfonalát a nyugati orvoslás története adja, de az előzményeket kutatva kitekintünk az egyiptomi, a kínai és a közel-keleti civilizáció gyógyító hagyományára is. Az orvoslásban egykor használt eszközök mellett orvosi, természettudományos könyveket, dokumentumokat mutatunk be, és ízelítőt adunk a betegség, a gyógyítás, a halál művészeti ábrázolásaiból is.

Gyűjtőkörünkbe tartoznak a gyógyszerészet történetének emlékei is.  A budai Várnegyedben található kiállítóhelyünk, az Arany Sas Patikamúzeum a gyógyszerészet korai történetébe enged bepillantást.
Tárlatvezetéseink és múzeumpedagógiai foglalkozásaink iránt érdeklődni és időpontot foglalni a tarlatvezetok@semmelweis.museum.hu e-mail címen vagy a (+36 1) 201 1577-es telefonszámon lehet.

NYITVATARTÁS ÉS ELÉRHETŐSÉGEK

Március–Október

Kedd-Vasárnap:

November–Február:

Kedd–Péntek:
Szombat, Vasárnap:

10:00 - 18:00

10:00 - 16:00

10:00 – 18:00

Általános     Üzletpolitika     Cookie

Lorem maecenas id erat felis mauris. Eleifend rutrum praesent odio nibh semper luctus accumsan feugiat cras. Ultrices etiam faucibus facilisi vitae, tincidunt. Tortor in aliquet vulputate pulvinar. Nunc nec felis facilisis egestas. Et ultrices tristique eu ut volutpat tincidunt. Elementum convallis aliquet volutpat, scelerisque. Est nisl, venenatis enim tristique aliquam.
© 2020 Bodies 2.0 Kiállítás – Budapest. Minden jog fenntartva.

BODIES 2.0

ÚJRANYITÁS - Szeptember 4-én ismét feltárulnak az emberi test titkai

Közlemény

Tisztelt Érdeklődők!
Sajnálattal közöljük, hogy kiállításunk a hatályos kormányintézkedéseknek eleget téve átmenetileg bezárt. 
Reméljük, hogy hamarosan újra megnyithatjuk kiállításunkat és ismét elkápráztathatja a látogatókat a BODIES kiállítás lélegzetelállító tárlata!

A bezárás tartama alatt érvényes jegyek az újranyitást követően érvényesek lesznek külön időpont foglalás nélkül. A jegyek visszaváltásával kapcsolatban keressenek minket az info@bodies-kiallitas.hu e-mail címen.

Üdvözlettel: A BODIES kiállítás csapatav